logo Haverkamp

Gevaren van een deur alleen achter je dicht trekken

Geplaatst door

Gooi jij je voordeur wel eens alleen achter je dicht bij het verlaten van je huis? Bijvoorbeeld als je even snel iets op de post moet doen of even boodschappen gaat doen. Veel mensen die in een appartementencomplex wonen, gooien in zulke situaties hun deur achter zich dicht zonder deze op slot te draaien. Bewoners denken dat zij dit veilig kunnen doen, omdat er nog een aantal tussendeuren zijn. Echter verzinnen veel inbrekers gewoon een smoes om binnen te komen. Het enkel dichttrekken van een voordeur is echter zeer gevaarlijk, en wel om de volgende redenen.

Deur openflipperen

Als een deur alleen is dichtgegooid zonder dat deze op slot is gedraaid, kun je deze makkelijk openflipperen. Dit is een populaire methode voor inbrekers. Met een stuk plastic kan het slot heel simpel worden ingeduwd waardoor je deur openvalt. Deze methode wordt ook vaak gebruikt door slotenmakers als je jezelf hebt buitengesloten.

Nuki

Sleutel vergeten

Als je je deur alleen dichtgooit is de kans groter dat je je sleutels vergeet mee te nemen, en je jezelf buitensluit. Voordeel is wel dat deze vervolgens goedkoper en makkelijker is open te maken door een slotenmaker; de deur hoeft enkel te worden open geflipperd.

Deur op slot draaien

Is het automatisme om je deur dicht te gooien zonder deze op slot te draaien? Dan is de aanschaf van een slim slot misschien een oplossing. Veel slimme sloten zoals de Nuki hebben een functie waarmee een deur bij het sluiten automatisch in het slot valt.

Doe ook je deur op slot als je gaat slapen

Veel mensen doen hun voordeur enkel op slot als zij naar buitengaan. Het gebeurt vaak dat mensen gaan slapen terwijl hun deur niet op slot is gedraaid. Inbrekers kunnen vervolgens binnenkomen met enkel een stukje plastic. Dit gebeurt redelijk stil waardoor een inbreker in je huis kan gaan lopen zonder dat je hier wakker van wordt. Draai dus altijd je voordeur op slot!